طراحی گرافیکی بالاترین کیفیت سرعت در ارائه خدمات شماره تماس 44466615
عوامل موفقیت طراحی گرافیکی
اگر به صورت تخصصی بخواهیم بیان کنیم، طراحی گرافیکی یک فرایند رمزگذاری اطلاعات است.کلید موفقیت یا شکست طراحی گرافیکی مخصوصا در تبلیغات با توجه به کارایی ارتباطات اطلاعاتی، یعنی کیفیت کدگذاری اطلاعات تعیین میشود.
طراحی گرافیک نوعی فعالیت مدل سازی است که می تواند اطلاعات و پیامهای تبلیغاتی را از طریق رسانه های بصری بعنوان حامل و انتقال دهنده اطلاعات و تبلیغات به عموم عرضه نماید. طراحی گرافیک دارای سه ویژگی اساسی است: اطلاعاتی، ویژگی هنری و اقتصادی یا همان تبلیغات تجاری . به عنوان یک نوع هنر ، شخصیت و هویت سازی مهمترین ویژگی طراحی گرافیک است زیرا باید عملکرد انتقال اطلاعاتی خاص را داشته باشد.
این فرآیند با ترکیب رنگ ، متن و محتوا ، لوگو و نماد ، اشکال و تصاویر منجر به پیاده سازی ایده های ذهنی و انتقال مفاهیم تبلیغاتی و هنری و اطلاعاتی میشود. کار طراحی گرافیک نوعی زبان هنر بصری است که توجه به محتوای درونی و ذهنی را هدف قرارمیدهد ؛ گرافیک از طریق رسانه های تصویری اطلاعات منحصر به فرد را به مغز مخاطبان انتقال می دهد، مغز احساسات مختلف را به صورت جامع پردازش مینماید و به تجربه و دانش روزانه خود رجوع مینماید ، در نهایت، کل مفهوم از طریق مغز شکل می گیرد، توانایی تخیلات را شکل می دهد، بنابراین فرآیند اطلاعات انتقال کامل شده و انتقال اطلاعات با مبادله و ارتباط بین فرستنده و گیرنده پایان می یابد.
بیان مفاهیم از طریق طراحی گرافیکی
این یک فرایند رمزگذاری است که عنصر بصری اطلاعات را بارگذاری مینماید، با این حال، اطلاعاتی که می تواند توسط مخاطب دریافت و برداشت شود، یک فرایند رمزگشایی است. در صورت وجود یک طراحی گرافیکی خوب که قادر به هم تراز نمودن رمزگذاری و رمزگشایی باشد، نتیجه موفقیت آمیز خواهد بود.
اطلاعات بارگذاری شده در طراحی گرافیکی شامل سه سطح است: یک اطلاعات اولیه (یعنی اطلاعات عملکردی)، دوم اطلاعات زیبایی شناختی است، سوم اطلاعات فرهنگی است، که اولین عملکرد اطلاعات است. یعنی یک طراحی تبلیغات مناسب چه به منظور طراحی لوگو ، چه طراحی کاتالوگ و یا طراحی بیلبورد باید هم دارای زیبایی شناختی هنری و گرافیکی باشد ، هم دارای عملکرد مناسب و صحیح باشد و در آخر نیز اطلاعات محتوایی مناسبی را دربرگیرد.
به عنوان مثال، طراحی برچسب محصول جزئیات محصول را ارائه می دهد؛ تصویر و طراحی لوگو و نماد برند اطلاعات مربوط به شناسایی را ارائه می دهند؛ تبلیغات و یا طراحی پوستر که در فروشگاه مشاهده میکنید با هدف جذب چشم مخاطبان ارائه میشوند و اطلاعات مربوط به محصولات را بیان می دارد ، که با هدف ارتقاء فروش هستند. اطلاعات زیبایی شناسی و اطلاعات فرهنگی، تجسم هنر طراحی گرافیک است، همچنین وسیله ای برای جذب چشم مخاطب است. طراحی گرافیکی که در تبلیغات استفاده میشود باید جامع و در برگیرنده تمام نقاط قوت ، اطلاعات تخصصی و برند مربوطه در کنار زیبایی گرافیکی باشد.
انتقال اطلاعات با طراحی گرافیکی
از زاویه رمزگذاری و رمزگشایی اطلاعات، طراحی گرافیکی یک روش انتقال اطلاعات است .طراحی بصری ساده نیست، طراحی باید رابطه ی متعادلی بین انسان شناسی، رفتار روان شناختی، مفاهیم تجاری را به خوبی برقرار نماید . در طراحی گرافیک، می توان گرافیک، نماد، رنگ و متن را به عنوان عناصر زبانی طراحی گرافیک برشمرد.در فرایند تبادل اطلاعات، طراحی گرافیک نقش مهمی در انتقال و ارتباط تفکر و آگاهی دارد و می تواند مخاطبان را از طریق افکار و احساساتی که شامل زبان بصری و ساختار فکری است، تحت تاثیر قراردهد و علاوه بر این، می تواند معناشناختی و عمق اندیشه را از طریق توانایی انسان پیاده سازی نماید.
باید به اینکه توجه داشت که اصل و اساس طراحی تبلیغات برپایه تفکر و دانش است .در فرایند طراحی، ما باید به طور کامل ماهیت طراحی را درک کنیم، بنابراین حتما باید روش علمی و متفکرانه ای داشته باشیم. فرایند طراحی گرافیک یک فرآیند پیچیده است که نیاز به بررسی جامع عملی، هنری و اقتصادی دارد.
که با ادراک ذهنی هنرمند متفاوت است، کار طراحی گرافیک نیاز به برآورده ساختن سه ویژگی اساسی دارد و نیاز به تجمیع تمام عوامل مهمی که تصمیم گیرندگان و متخصصین تبلیغات میگیرند دارد. به عبارت ساده، موفقیت کار طراحی گرافیک بستگی دارد که آیا مخاطب آن را پذیرفته و تایید کرده؟ و همچنین بتواند با درک مخاطبان مطابقت داشته باشد. اول از همه، یک کار طراحی خوب گرافیکی باید همسو با ادراکات شناختی مخاطبان هدف باشد. از دیدگاه علم روانشناسی، کار طراحی گرافیک باید با توجه به تجربیات و دانش انسانی ، که در زندگی روزمره و تحصیلی بدست آمده و در نهایت با شکل گیری تغییرات پس از تفکر، همخوانی داشته باشد.
طراحی گرافیکی موفق
یک کار موفق و عالی طراحی گرافیک باید در ابتدا به تحول اطلاعاتی پبردازد ، همچنین باید به دنبال دستیابی به هدف ارتباطات ایده آل باشد . ارتباط یک فرآیند پویا است، دو جنبه ای که در ارتباطات شرکت می کنند ، یکی فرستنده (کار طراحی گرافیک) و دیگری گیرنده (مخاطب) هستند. ارتباط به اصطلاح ایده آل به این معنی است که مفهومی که فرستنده می خواهد منتقل نماید، می تواند توسط گیرنده دقیقا درک شود؛ در مقابل، ارتباط غیر ایده آل به این معنی است که مفهومی که توسط فرستنده می خواهد منتقل شود با جایگزینی یا تحریف توسط گیرنده دریافت میشود. در طراحی گرافیکی، منجر به شکست پروژه، اطلاعات را نمی توان به صورت دقیق درک و پردازش کرد.
برای طراحی گرافیکی که اطلاعات منتقل می شود، فرضیه ارتباط ایده آل این است که اطلاعاتی وجود دارد که توسط فرستنده منتقل می شود توسط گیرنده قابل درک باشد، یعنی تعامل بین ذخایر دانش مخاطبان و اطلاعات و مفاهیم تجاری و یا تبلیغاتی به صورت صحیح شکل گرفته است
کار طراحی گرافیک موفق باید با الزامات ارتباطات ایده آل مطابقت داشته باشد، به حداکثر رساندن اتصال دانشی ، عناصر طراحی مناسب مانند گرافیک، نماد، رنگ و متن و غیره را کاملا درون طرح بتوان مشاهده کرد.
طراحی گرافیکی لوگو
مثلا طراحی لوگو ، یک کار طراحی است که از گرافیک، متن و رنگ و تصویر استفاده می کند تا ساختار اصلی را که اطلاعات را بارگذاری مینماید تشکیل دهد. از دیدگاه روانشناختی ، مخاطب و مشتری ، هدف طراحی آرم است، طراح به طور کلی ویژگی های پس زمینه و فرهنگی مخاطبان هدف را در فرایند رمزگذاری اطلاعات در نظر می گیرد. لوگو می تواند ارتباط ایده آل اطلاعات خاص را برای افرادی که گروه جامعه هدف هستند و دارای پس زمینه دانش فرهنگی متناسب با هدف لوگو هستند را شکل دهد، این روش طراحی می تواند به ماندگاری و گسترش تاثیر لوگو کمک کند، اما ممکن است قادر به دستیابی به ارتباط ایده آل برای مخاطبان دیگری با پس زمینه فرهنگی دیگر نباشد.
به این ترتیب، میتوان گفت در طراحی گرافیکی برای برخی گروه های مخاطب خاص، یکپارچگی دانش در طراحی گرافیکی وجود دارد، زیرا کار طراحی که محدوده خاصی دارد، ممکن است ارتباطات ایده آل برای مخاطبان غیر هدف را تحقق ناپذیر نماید، زیرا زمینه های فرهنگی متفاوت ، یعنی غیر هدف مخاطبان به راحتی معنی آن را به درستی درک نمی کنند.مثلا ممکن است یک لوگو در چین تداعی گر بسیاری از معانی باشد اما همین لوگو و آرم در ایران برای شهروندان و مخاطبان ایرانی هیچ مفهوم و معنی نداشته باشد.